Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

«Τρίτος Αγιωργίτικος Δρόμος»

             
Ο Δήμος Νεμέας σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των "Νεμέα runners", διοργανώνει ως προάγγελο των "Μεγάλων Ημερών της Νεμέας", το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, στις 18:30 τον "τρίτο αγιωργίτικο δρόμο αντοχής". Σε αυτόν τον αγώνα οι συμμετέχοντες θα διανύσουν απόσταση 12500 μέτρων (δρόμος αντοχής) με σημείο εκκίνησης τo Δημαρχείο της Νεμέας, πέρασμα μέσα από τους δρόμους του κρασιού και τερματισμό του αγώνα στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου.
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο αγιωργίτικο κρασί, σήμα κατατεθέν της Νεμέας και γίνεται λίγες μέρες πριν την έναρξη του τριημέρου εκδηλώσεων "Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2012" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Σεπτεμβρίου στη Νεμέα.
Παράλληλα το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 στις 21:00 διοργανώνεται στην Τ.Κ Αρχαίων Κλεωνών η "γιορτή κορινθιακής σταφίδας" με θεατρικά δρώμενα, μουσική παράσταση και παραδοσιακά εδέσματα με θέμα τη σταφίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου