Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.



Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κάνει 3,59 λίρες!

 

Ενα πραγματικό σοκ για τους… Βρετανούς μπον βιβέρ αλλά και για τους ανά τον κόσμο λάτρεις των καλών και συνήθως ακριβών κρασιών αποτέλεσε η διαδικασία αξιολόγησης κρασιών από ειδικούς οινολόγους που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Με τη γνωστή μέθοδο της δοκιμής, οι ειδικοί κριτές του διεθνούς διαγωνισμού (International Wine and Spirit Competition) κλήθηκαν να επιλέξουν το καλύτερο κόκκινο κρασί για δείπνο που πωλείται σήμερα στην αγορά.
Στην «σκληρή» δοκιμασία συμμετείχαν μερικά από τα πιο φημισμένα οινοποιεία με τα δημιουργήματά τους και στο τέλος   καλύτερα. Μάρκες όπως το Costa di Bussia Barolo Riserva DOCG του 2005, ή το tag’s Leap Wine Cellars Artemis Cabernet Sauvignon 2009, αμφότερα στην κατηγορία τιμής άνω των 30 λιρών στη Βρετανία, πέρασαν στον «τελικό».

Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης όμως οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως ένα από τα καλύτερα κρασιά στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το Toro Loco Tempranillo του 2011, που παρασκευάζεται από το οινοποιείο Utiel-Requena στη Βαλένθια της Ισπανίας! Ένα κρασί που παρασκευάζεται ειδικά για την αλυσίδα discount σούπερ μάρκετ Aldi και πωλείται έναντι μόλις 3,59 λιρών στα ράφια των καταστημάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου