Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.



Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι φετινές ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον σε σχέση με τη Νεμέα και το Αγιωργίτικο, με θέματα που τίθενται προς συζήτηση, όπως:
Η Νεμέα και το περιβάλλον σε σχέση με τις καλλιέργειες, το κρασί, τα προϊόντα, την προστασία και την ανάδειξη της φύσης.

Ενέργεις του ΣΟΝ σε συνεργασία με τον Δήμο για καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στους αμπελώνες 
(ειδική συγκομιδή συσκευασιών φυτοφαρμάκων, καθαριότητα κλπ)

Η εκτροπή του Ασωπού, ο βιολογικός καθαρισμός και η πράσινη αειφόρος ανάπτυξη σε συνδυασμό με το κρασί και τους αμπελώνες.

Η διατήρηση της φύσης έξω από τον αστικό ιστό και ο ρόλος των φυτευμένων εκτάσεων στη διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος.

Ένταξη του αμπελώνα, ως φυσικού τοπίου στον οινοτουρισμό.

Συζήτηση για δημιουργία φακέλλου και των προϋποθέσεων για την ανάδειξη της ζώνης Νεμέας, του μεγαλύτερου αμπελώνα των Βαλκανιών ως φυσικό μνημείο και θέσπιση κανόνων προστασίας του.

1 σχόλιο: