Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΣΤΟ... ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ : ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ , ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΡΔΟΥΛΗ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ : ΟΙ encardia ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ encardia <<Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ>> ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΒΟΤΣΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012.

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ : Ο ΣΕΦ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ & ΤΟ wine-bar WINE POINT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου