Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Είπαν η έγραψαν για το κρασί

Το κρασί είναι το πιο υγιές και το πιο υγιεινό ποτό.
(Λουί Παστέρ)

Όσο πιν' η πεθερά μας, τόσο καλοχαιρετάει.
(Ελληνική Παροιμία)

Το κρασί, αν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα και με μέτρο, ανάλογα με τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου, είναι άριστο τόσο για την υγεία, όσο και για την αρρώστια.
(Ιπποκράτης)

Εις υγείαν των ερώτων, το ποτήριον το πρώτον
(Λαϊκή Παροιμία)

Τρεις κούπες νερωμένο κρασί είναι αρκετές:
Μία για την καλή υγεία, που την αδειάζω πρώτη,
τη δεύτερη για τον έρωτα και την απόλαυση την πίνω,
την τρίτη για να κοιμηθώ.
(Εύβουλος ~ 175 π.Χ.)


Το κρασί λέγεται και αλήθεια.
(Θεόκριτος)


 

Το κρασί είναι μια μποτιλιαρισμένη τρέλα.
(Μπωτρύ)

Οίνω ολίγω χρω δια τον στόμαχόν σου και δια τας πυκνάς σου ασθενείας.
(Απόστολος Παύλος)


Το κρασί είναι το ποτό των θεών, το γάλα των μωρών, το τσάι των γυναικών και το νερό των ζώων.
(Τζον Στιούαρτ Μπλάκι)

Το κρασί διεγείρει τις γενετήσιες ορμές, γι' αυτό σωστά λέγεται πως η Αφροδίτη και ο Διόνυσος συνέρχονται και σεξουαλικά.
(Αριστοτέλης)

Το κρασί βγάζει στο φως της μέρας όλα τα κρυμμένα μες στα βάθη της ψυχής μας μυστικά.
(Ερατοσθένης)

Όταν μεθύσεις από το κρασί, παθαίνεις τα ίδια με τις άμαξες εκείνες που έχασαν τον αμαξηλάτη τους . Ξεφεύγεις από το σωστό το δρόμο, εκτροχιάζεσαι.
(Ισοκράτης)


Επιμέλεια: Δημόπουλος Αθανάσιος


1 σχόλιο: