Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τεράστια επιτυχία ο 5ος ποδηλατικός αγώνας «Αηδόνια 2013»Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 5ος ποδηλατικός αγώνας «Αηδόνια 2013», την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, τον οποίο διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Νέων» Αηδονίων.


Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς φέτος έλαβαν μέρος 212 αθλητές...
από όλη την Ελλάδα, μάλιστα υπήρξε άνθρωπος που ήρθε από τη Γερμανία για τον συγκεκριμένο αγώνα.Το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκαν και αγώνες μεταξύ μικρών αθλητών (ηλικίας 8-13).Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, με σκοπό φυσικά πολλές περισσότερες συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου