Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ στο Βόλο     

    Με μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ελλάδα ο θεσμός ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ που διοργανώνουν ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΕΜΕΑΣ. Συγκεκριμένα, στην πρώτη έκθεση - οινογευσία που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 26-11-2012, δημιουργήθηκε για πολλές ώρες το αδιαχώρητο στην αίθουσα του XENIA VOLOU που φιλοξενούσε την εκδήλωση, από επαγγελματίες και οινόφιλους της περιοχής...
     Στην έκθεση συμμετείχαν στο σύνολό τους σχεδόν τα οινοποιεία της Νεμέας, αποδεικνύοντας την πρόθεση των οινοποιών της περιοχής να προσπαθήσουν ενωμένοι και με όλες τους τις δυνάμεις να ενισχύσουν την εικόνα του Αγιωργίτικου και του ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ στην ελληνική αγορά, προσφέροντας στον Έλληνα καταναλωτή την καλύτερη ποιότητα που μπορεί ν' απολαμβάνει και κυρίως σε τιμές που μπορεί ν' ανταποκριθεί.
      Στον πλούτο της περιοχής αναφέρθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης του Βόλου ο κ. Βαγγέλης Ανδριανάκος, Δήμαρχος Νεμέας και από τους εμπνευστές της προσπάθειας αυτής,  τονίζοντας ότι : «Η σημερινή εκδήλωση στο Βόλο είναι ο πρώτος σταθμός ενός ταξιδιού που ξεκινήσαμε θέλοντας τις «Μεγάλες μέρες της Νεμέας» να τις ταξιδεύσουμε σε όλη της Ελλάδα. Μέσω της εκδήλωσης τα οινοποιεία της περιοχής παρουσιάζουν τον οινικό τους πλούτο σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε όλο τον κόσμο. Σκοπός μας είναι να έρθουμε κοντά με τις επιχειρήσεις και να τους παρουσιάσουμε την Νεμέα αλλά και τον πλούτο της».
     Μετά από την επιτυχία της εκδήλωσης, έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται και η επόμενη εξόρμηση των "Μεγάλων ημερών της Νεμέας" που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο στα Ιωάννινα.

1 σχόλιο: