Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.



Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από την έναρξη των Μεγάλων ημερών Νεμέας 2012




Εικόνα 1  Ομιλία κ. Σωτηρόπουλου Σωτήρη μετά τη βράβευσή του 

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2012 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία... και συνεχίζονται το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα

      
Ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2012 που διοργάνωσαν ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΕΜΕΑΣ και ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ και ήταν αφιερωμένες στον οινικό πλούτο της περιοχής και το περιβάλλον, με θέμα: ΝΕΜΕΑ - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

H εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου Λάμπρου Μπούκλη στις " Μεγάλες Μέρες Νεμέας " ( Βίντεο )

Μεγάλες Μέρες Νεμέας
Δείτε το βίντεο εδώ 

Έκθεση ζωγραφικής στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας ( Βίντεο )


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2012",  πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Τα εκθέματα  προήλθαν από τη συλλογή τού Γιάννη Βαφειάδη.

Δείτε το βίντεο εδώ


Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2012 ( Βίντεο )

 Δείτε το βίντεο εδώ