Ένας σημαντικός θεσμός για την προβολή του οινικού πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής.



Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2013 , ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη... Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής. Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2012 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία... και συνεχίζονται το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα

      
Ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2012 που διοργάνωσαν ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΕΜΕΑΣ και ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ και ήταν αφιερωμένες στον οινικό πλούτο της περιοχής και το περιβάλλον, με θέμα: ΝΕΜΕΑ - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...

Οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, και ανέδειξαν την αισιοδοξία και την ανάγκη για υψηλή ποιότητα και σωστή στρατηγική ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις καλύτερες δημιουργίες των οινοποιείων της περιοχής, κατακλύζοντας τόσο την αίθουσα γευσιγνωσίας την ευθύνη της οποίας είχε ο μοναδικός Έλληνας wine of master Κωνσταντίνος Λαζαράκης και η ομάδα του, όσο και τα επισκέψιμα οινοποιεία, αλλά και τους δρόμους της πόλης με πολλαπλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Σε προτεραιότητα τέθηκαν θέματα που αφορούν στο περιβάλλον της περιοχής, στη σωστή διαχείρισή του σε σχέση με την προστασία και ανάδειξη του αμπελώνα της Νεμέας, του μεγαλύτερου των Βαλκανίων με εισηγήσεις του φυσικού περιβαλλοντολόγου, επι κεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας Μοριά" κ. Μπούκλη και του Δημάρχου Νεμέας κ. Ανδριανάκου.

Συγκινητικές στιγμές εκδηλώθηκαν στη βράβευση του Χημικού οινολόγου Σωτήρη Σωτηρόπουλου που ήταν ο πρώτος που εμφιάλωσε κρασί Νεμέας από δρύινα βαρέλια το 1973 και δύο από τους παλαιότερους οινοποιούς της περιοχής του Κωνσταντίνου Λαυκιώτη και του Σπύρου Ζαφείρη.

Επίσης, μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον του συνόλου σχεδόν των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που στηρίζουν τον θεσμό, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του για την ανάδειξη του οινικού πλούτου της Νεμέας που μπορεί να γίνει μοχλός και παράδειγμα ανάπτυξης μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ όμως θα συνεχιστούν και τον χειμώνα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Νεμέας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εξωστρέφειας με στόχο την προβολή και προώθηση των κρασιών της περιοχής και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας προγραμματίζουν να μεταφέρουν τις εκδηλώσεις σε πολλές από τις μεγάλες ελληνικές πόλεις με μια σειρά από εκθέσεις και παρουσιάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου